Jeugdfonds Sport en Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

Is het lastig om de contributie van de sportvereniging te betalen? Of is er geen geld voor dansles? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt het lesgeld en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

Hoe werkt het?
Je kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast deze ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Er is altijd wel een Jeugdfonds Sport & Cultuur in de buurt. Je vindt de contactgegevens van alle fondsen op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Wat is het bedrag?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Contact
CNS ‘De Regenboog steunt het JFSC! De directeur, dhr. Laurens Kanis kan uw kinderen aanmelden voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. U kunt voor of na schooltijd altijd even langslopen! Wilt u de aanvraag liever niet via school laten verlopen, dan kunt u contact opnemen met het een lokaal aanspreekpunt via de gemeente Oldebroek.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur op onze website www.jeugdfondssportencultuur.nl/gelderland